søndag 10. juni 2012

Har du lyst til å gjesteblogge her på Hageblogger.no?

Hei :)
Nå har vi hatt gjestebloggere her på hageblogger.no i noen måneder og det med stor suksess! Flotte tilbakemeldinger fra både de som har skrevet og de mange som er innom og leser. Det er morsomt å trekke noen av hagebloggerene frem i lyset, og det er med på å gjøre flere oppmerksomme på at hageblogger.no finnes :)

Har du lyst til å være med og dele? 
Du melder deg på ved å skrive en kommentar her i denne posten. Eneste krav er at du står på en av listene her på hageblogger.no

Hver gjesteblogger har ett innlegg, tema er opp til dere.
Jeg tar kontakt med ca fire om gangen, kronologisk, så det vil si at de første fire som melder seg på nå får skrive først, osv. Når jeg tar kontakt så får dere også bred informasjon om hvordan levering av stoff foregår osv.

Gleder meg til å se hvem som vil være med og leke :)

mandag 4. juni 2012

Hagebloggerene deler: Drivhusdrøm av gamle vinduer!

La deg sjarmere av 4 i KIELLANDSGATAS herlige drivhus. Vibeke og mannen har snekret seg et nydelig lite hus av gamle vinduer, som står støtt i vinden og er perfekt oppholdssted både for planter og personer:

4 i Kiellandsgata er en blogg om et søtt lite hus fra 20-tallet, hagen dens, interiør og kjærlighet.

_________________ooo000OOO000ooo_________________

Da vi kjøpte huset vårt for snart 11 år siden hadde vi ingen hageinteresse. Det stod et lite drivhus i hagen og det tok ikke lang tid før vi ga det bort til naboen. Etter hvert som hageinteressen vokste, kom også drømmen om et drivhus. Vi angrer ikke på at vi ga bort det drivhuset som stod her, for vi ville ha et hjemmesnekret.

Så da var det bare å sette i gang. Vinteren og deler av våren ble brukt til å tegne og planlegge drivhuset. Og med et søtt hus fra 1920, var det ingen tvil om at drivhuset skulle lages av gamle vinduer.
 
Etter å ha gravd ut, lagt duk og grus, var det klart for byggeprosjektet. Det er selvfølgelig veldig kjekt å ha en handy gubbe når man har byggeambisjoner. Det er vanskelig å gi tips med nøyaktige mål, da vi tilpasset byggingen til vinduene vi hadde fått tak i. 
De fleste vinduene er kjøpt hos en lokal bruktbutikk til en relativt billig penge, mens et par har vi fått av gode venner.
 Etter at vinduene var satt inn, var det klart for å kle drivhuset med panel og lage tak. Glassene på taket er bestilt hos en glassmester som lagde dem på mål av rester han hadde. De kostet heller ikke mange kronene. Vi rakk kun å grunne drivhuset før høsten og vinteren tok oss på senga, så vi har en malejobb å gjøre i år.

Den lille døra har vi funnet på loftet, og den skal skrapes og males blåbærblå i løpet av våren.
Utenfor drivhuset har vi laget et bed hvor det er plantet egensådde asparges. Gressløken fikk gleden av å flytte hit, og vi har også planer om å plante noen sommerblomster  slik at vi får litt farge i bedet.
Inne i drivhuset har vi lagt steingulv, til høyre på dette bilde har vi laget en kasse for planter, og over har vi to hyller hvor alle småplantene står. I hjørnet har vi plantet en passiflora, som vi håper skal blomstre masse i løpet av sommeren. Vi har festet hønsenetting på et par av vinduene slik at den skal  ha noe å klatre i.
Det ene vinduet kan åpnes, og vi har skaffet oss en automatisk åpner til dette, slik at når det blir varmt nok åpnes vinduet av seg selv. En genial oppfinnelse.

Drivhuset er lite, men vi er veldig fornøyd med det så langt. Det gjenstår fortsatt en del småarbeid før vi kan si oss helt ferdige. Vi fikk i vinter erfare at drivhuset tåler en real storm, for det stod støtt gjennom vinterens stormkast.

 Er det noen som har lyst på hjemmesnekret drivhus, vil vi anbefale å sette i gang med byggingen, for det har vært en artig prosess.

Hagehilsen fra Vibeke, 4 i Kiellandsgata.

Hageblogger3

 • Godt nytt hageår! - 2017 har vært et spesielt år for meg! Vi ble foreldre til en liten tass på denne tiden i fjor, så jeg har hatt mammapermisjon dette året. Det har vært et f...
  for 3 uker siden
 • Endeleg er kokeboka her! - Årets diggaste kokebok er endeleg klar. Kjøp boka i din lokale bokhandel, eller bestill direkte frå forlaget her. Noko av det aller beste med å laga bøker,...
  for 4 måneder siden
 • Georgine eller Dahlia? - I barndommen så hadde farmor et helt fantastisk bed av Dahlia, som hun kalte dem. Bedet flommet over av blomster, og det stod på framsiden av en steingard ...
  for 4 måneder siden
 • Fortryllende snøballbusk - I vår tok vi en sjanse og kuttet bort en hel del gamle greiner på den gamle snøballbusken som står i hyttehagen vår. Årsaken var at den i fjor var full av ...
  for 7 måneder siden
 • Formere bærbusker. - Tiden er inne for å lage flere bærbusker. Den metoden som de fleste er kjent med er `grein avlegging`, altså en grein bøyes ned til jorden med en stein m...
  for 9 måneder siden

Svenske og danske hageblogger