søndag 10. juni 2012

Har du lyst til å gjesteblogge her på Hageblogger.no?

Hei :)
Nå har vi hatt gjestebloggere her på hageblogger.no i noen måneder og det med stor suksess! Flotte tilbakemeldinger fra både de som har skrevet og de mange som er innom og leser. Det er morsomt å trekke noen av hagebloggerene frem i lyset, og det er med på å gjøre flere oppmerksomme på at hageblogger.no finnes :)

Har du lyst til å være med og dele? 
Du melder deg på ved å skrive en kommentar her i denne posten. Eneste krav er at du står på en av listene her på hageblogger.no

Hver gjesteblogger har ett innlegg, tema er opp til dere.
Jeg tar kontakt med ca fire om gangen, kronologisk, så det vil si at de første fire som melder seg på nå får skrive først, osv. Når jeg tar kontakt så får dere også bred informasjon om hvordan levering av stoff foregår osv.

Gleder meg til å se hvem som vil være med og leke :)

mandag 4. juni 2012

Hagebloggerene deler: Drivhusdrøm av gamle vinduer!

La deg sjarmere av 4 i KIELLANDSGATAS herlige drivhus. Vibeke og mannen har snekret seg et nydelig lite hus av gamle vinduer, som står støtt i vinden og er perfekt oppholdssted både for planter og personer:

4 i Kiellandsgata er en blogg om et søtt lite hus fra 20-tallet, hagen dens, interiør og kjærlighet.

_________________ooo000OOO000ooo_________________

Da vi kjøpte huset vårt for snart 11 år siden hadde vi ingen hageinteresse. Det stod et lite drivhus i hagen og det tok ikke lang tid før vi ga det bort til naboen. Etter hvert som hageinteressen vokste, kom også drømmen om et drivhus. Vi angrer ikke på at vi ga bort det drivhuset som stod her, for vi ville ha et hjemmesnekret.

Så da var det bare å sette i gang. Vinteren og deler av våren ble brukt til å tegne og planlegge drivhuset. Og med et søtt hus fra 1920, var det ingen tvil om at drivhuset skulle lages av gamle vinduer.
 
Etter å ha gravd ut, lagt duk og grus, var det klart for byggeprosjektet. Det er selvfølgelig veldig kjekt å ha en handy gubbe når man har byggeambisjoner. Det er vanskelig å gi tips med nøyaktige mål, da vi tilpasset byggingen til vinduene vi hadde fått tak i. 
De fleste vinduene er kjøpt hos en lokal bruktbutikk til en relativt billig penge, mens et par har vi fått av gode venner.
 Etter at vinduene var satt inn, var det klart for å kle drivhuset med panel og lage tak. Glassene på taket er bestilt hos en glassmester som lagde dem på mål av rester han hadde. De kostet heller ikke mange kronene. Vi rakk kun å grunne drivhuset før høsten og vinteren tok oss på senga, så vi har en malejobb å gjøre i år.

Den lille døra har vi funnet på loftet, og den skal skrapes og males blåbærblå i løpet av våren.
Utenfor drivhuset har vi laget et bed hvor det er plantet egensådde asparges. Gressløken fikk gleden av å flytte hit, og vi har også planer om å plante noen sommerblomster  slik at vi får litt farge i bedet.
Inne i drivhuset har vi lagt steingulv, til høyre på dette bilde har vi laget en kasse for planter, og over har vi to hyller hvor alle småplantene står. I hjørnet har vi plantet en passiflora, som vi håper skal blomstre masse i løpet av sommeren. Vi har festet hønsenetting på et par av vinduene slik at den skal  ha noe å klatre i.
Det ene vinduet kan åpnes, og vi har skaffet oss en automatisk åpner til dette, slik at når det blir varmt nok åpnes vinduet av seg selv. En genial oppfinnelse.

Drivhuset er lite, men vi er veldig fornøyd med det så langt. Det gjenstår fortsatt en del småarbeid før vi kan si oss helt ferdige. Vi fikk i vinter erfare at drivhuset tåler en real storm, for det stod støtt gjennom vinterens stormkast.

 Er det noen som har lyst på hjemmesnekret drivhus, vil vi anbefale å sette i gang med byggingen, for det har vært en artig prosess.

Hagehilsen fra Vibeke, 4 i Kiellandsgata.

Hageblogger3

  • Så ute nå! - Du kan så nå, selv om det er kaldt og snø. Du trenger ikke drivhus og du kan fint så i frossen jord. Flere frø tåler kulde og tar ikke skade av snø. Snøen ...
    for ett år siden
  • Jeg har lært nytt om Agapanthus - Det begynner å bli ganske vanlig å se agapanthus til salgs hos de forskjellige hagesentrene, og jeg har all forståelse for at vi er mange som er blitt beta...
    for 5 år siden

Svenske og danske hageblogger