tirsdag 3. juli 2012

Hagebloggerene deler: Sneglesikre planter!

Har du snegler i hagen? Lei av at de gnafler i seg favorittplantene? Det finnes planter som sneglene ikke er like interessert i! VIGDIS som skriver bloggen MIN VILLAHAGE har gjennom flere år prøvd seg frem og deler i dag supernyttige tips om hvilken planter som får stå i fred i hennes hage:

_________________ooo000OOO000ooo_________________

I Min Villahage har jeg et snegleproblem som jeg prøver å få kontroll over. Det er ikke mye moro å plante ut dyrebare frøplanter for så å oppdage at de i løpet av natta er blitt spist opp! Jeg har hatt Zinnia-katastrofer, Tagetes-tragedier og Iris-utslettelser.

Men jeg trøster meg med at det er mange planter de ikke liker! Hvorfor ikke satse knallhardt på dem?
Julistorkenebb Geranium magnificum, sneglene skyr alle i Geraniumfamilien!

Min sneglefilosofi har de siste årene gått ut på å ha mest mulig sneglesikre planter. Og det er mange av dem!

Sneglene liker ikke stengler og blader som stikker (Roser og Kuletistel) Seige og pelskledde blader er også uappetittlig (Lammeøre, Lavendel og Stormarikåpe). Bregner og prydgress er for det meste sneglesikre. Det samme gjelder Klematis, Alunrot, Astilber, Orientvalmue....... listen er laaang. Trykk HER for å få en mer fullstendig liste over sneglesikre planter .

Her er noen fine stauder som sneglene skyr:
Aquilegia Miss M. I. Huish

Fjellflokk Polemonium caeruleum

Ryllik Achillea hybrid Anthea

Rosa Ormeslirekne Polygonum bistorta
En god del sommerblomster er sneglesikre. Pyntekorg, Fuchsia, Ringblomst, Løvemunn, Blomkarse og Erteblomster (heldigvis) er helt uproblematiske. Noen sommerblomster slik som Valmue og Prydtobakk bør ales opp i potter på terrassen og ikke settes ut før de har blitt store. Det er nemlig de første delikate bladene som smaker best for sneglene. Sneglene liker også godt slappe og halvvisne blader. Jo sunnere plantene er, jo enklere er det å unngå snegleangrep.

Her er noen bilder av sneglesikre sommerblomster:
Pelargonier

Pyntekorg cosmos bipinnatus purple

Nellik dianthus chinensis heddewigii
Jeg går fremdeles og plukker snegler om kveldene. Og ja, noen blader er spist på her og der. Men sneglekatastrofer har det absolutt blitt færre av. Rundt de aller sarteste plantene setter jeg et sneglegjerde av finmasket stålnetting. Nettingen kan du kjøpe på Maxbo for en rimelig sum.
Lykke til i sneglekampen!
Hilsen Vigdis i Min Villahage

_________________ooo000OOO000ooo_________________

Og hvordan er det i din hage? Hvilken planter har du god erfaring med at får stå i fred for sneglehordene? Bruk kommentarfeltet og del med oss alle!

Hageblogger3

  • Så ute nå! - Du kan så nå, selv om det er kaldt og snø. Du trenger ikke drivhus og du kan fint så i frossen jord. Flere frø tåler kulde og tar ikke skade av snø. Snøen ...
    for ett år siden
  • Jeg har lært nytt om Agapanthus - Det begynner å bli ganske vanlig å se agapanthus til salgs hos de forskjellige hagesentrene, og jeg har all forståelse for at vi er mange som er blitt beta...
    for 5 år siden

Svenske og danske hageblogger