lørdag 27. april 2013

Blogg om humla!


Humlene er nyttige små skapninger som trenger din hjelp!  Alle som har en hage eller balkong kan bidra ved å plante smarte planter og unngå å sprøyte innsektsmiddel. Og alle dere som har en blogg kan i tillegg bidra ved å spre kunnskap og godvilje om humlen.

Bloggere fra alle sjangere trår nå til for å skape bevissthet om humla, blir du med?
Utfordringen og de som har bidratt så langt finner du her. Der finner du også informasjon om humlen og humleplanter.

torsdag 11. april 2013

Hagebloggerenes drømmehage på OperataketPlantasjen lanserte nylig årets hagetrendanalyse, (les om den på Moseplassen). Lanseringen foregikk ved at Plantasjen fikk bygget fire hager på taket av Operaen, tre av de reprensenterte hver sin hagetrend, den fjerde var hagebloggerenes drømmehage.

Hagebloggerenes drømmehage var bygget av Marit, Marits hageblogg og Anne Kari, Hagebo. Begge jentene har blogget fra planlegging og rigging, så gå inn og besøk de for flere bilder og lese om hva som ligger bak av tanker.

Marit og Anne Kari lagde en helt fantastisk hage, med Norges beste beliggenhet. Den ble den nest mest populære hagen i auksjonen etterpå, og jeg var meget stolt av jentene. Hagen er en komplett og kompakt liten hage, med både kjøkkenhagedel, avslappningssone, prydhage, minidrivhus, tre og en liten balje-dam.

torsdag 4. april 2013

Inspirasjonshager og hagebloggtreff på Operataket 9. april!

 Plantasjen lanserer 9. april Hagebarometeret, som er en årlig undersøkelse som forteller om hagebransjen og kommende trender.  I stedet for å bare skrive om trendene så skal de bygge tre inspirasjonshager, en for hver hovedtrend, og disse, med mer, kan en altså oppleve på taket av Operaen.

I tillegg til å bygge sine egne trendhager så har de invitert to hagebloggere til å lage en hage også! Hagebloggerenes inspirasjonshage lages av Marit som har Marits hageblogg og Anne Kari som har bloggen Hagebo. Jeg gleder meg vilt til å se hva de finner på :)


Dette er jo en helt udmerket anledning til et lite hagebloggtreff, eller hva? Har du lyst til å møte andre hagebloggere og få en første titt på hva en av landets største aktører på hage mener blir årets hagetrender. Ja da håper jeg å se deg på tirsdagen!
Og du, la det ikke stoppe deg at du kanskje ikke har møtt så mange andre bloggerene før, en gang må bli den første, og når vi møtes så finner vi nok fort tonen :) Plantasjen stiller med lett servering og yr har meldt helt fantastisk vær så jeg ser frem til en flott dag i godt selskap og i herlige omgivelser.

Når? Tirsdag 9. april 11.00 - 12.30
Hvor? Taket av Operaen.
Hvem? Alle som blogger om hage, mye eller lite. 
Hvorfor? Møte hverandre, bli inspirert, og få fregner på nesen :)

- Kommer du? Legg isåfall igjen en kommentar, så kan vi glede oss til å se hverandre! Ytterligere påmelding er ikke nødvendig.

Og ja. Utstillingen er naturligvis åpen for publikum også. Fra halve ett og frem til seks :)


Hageblogger3

 • Gjester i hotellet! - Det var utrolig gøy å oppdage at vi har hatt gjester i insekthotellet vårt i vinter! Det betyr at noen insekter setter pris på både beliggenheten og innred...
  for én måned siden
 • Endeleg er kokeboka her! - Årets diggaste kokebok er endeleg klar. Kjøp boka i din lokale bokhandel, eller bestill direkte frå forlaget her. Noko av det aller beste med å laga bøker,...
  for 9 måneder siden
 • Georgine eller Dahlia? - I barndommen så hadde farmor et helt fantastisk bed av Dahlia, som hun kalte dem. Bedet flommet over av blomster, og det stod på framsiden av en steingard ...
  for 9 måneder siden
 • Fortryllende snøballbusk - I vår tok vi en sjanse og kuttet bort en hel del gamle greiner på den gamle snøballbusken som står i hyttehagen vår. Årsaken var at den i fjor var full av ...
  for 11 måneder siden
 • Formere bærbusker. - Tiden er inne for å lage flere bærbusker. Den metoden som de fleste er kjent med er `grein avlegging`, altså en grein bøyes ned til jorden med en stein m...
  for ett år siden

Svenske og danske hageblogger