mandag 14. november 2011

Lyst til å treffes under Hagemessa til våren?

Hei alle sammen :)
På tide at vi gjør noe samlet som hagebloggere nå, og da er jo Hagemessen den 13-15 april en genial anledning!

Jeg har spekulert litt på dette med å finne på noe sosialt under messa og hadde tenkt å ta det opp på nyåret. Men så fikk jeg et spørsmål fra Aud Irene som har bloggen Parkveiens hagegleder, og så ble vi enig om at det var lurt å begynne å snakke om hva som folket ønsker allerede nå. Så, drodling nå, mer konkret planlegging i januar

- Skal du på messa?
– Har du lyst til å møte andre hageinteresserte, og hvem vil du isåfall møte? Skal dette være et rent bloggtreff, eller inkludere alle som bedriver internett-haging  som lesere eller skribenter på blogg og forum?
– Har du forslag til hageting vi kan gjøre sammen?Noen tanker rundt hva vi kan planlegge for:
* Jeg tenkte at vi kunne lage et tidspunkt hvor vi møtes i kafeen inne på messa på lørdag eller søndag, og at jeg da tar ansvar for å ta i mot alle og koble dere sammen, en kafevertinne, men hva mer enn det? Er det noe annet vi kan gjøre inne på messa sammen? Og skulle vi hatt en sosial greie utenfor messa også?

* Maria (Strandhuset) kom med et interessant forslag, hun mente at vi kanskje kunne gå sammen som gruppe for å få noen av messeutstillerene til å komme med litt ekstra sprekt planteutvalg. Lage en ønskeliste. Noen som tror det kan ha noe for seg?

* Vi får sikkert lov av messa å lage en stand rundt hageblogging på infotorget. Noen som synes noe slikt kan være interessant? Og hva kan en sånn stand isåfall romme?

* Det går også an å tenke aktiviteter utenfor messa. En konkret ide jeg har er at jeg kontakter Botanisk hage i Oslo slik at vi kan få en omvisning om løkblomstringen som da er i gang. Høres det interessant ut? og er det andre hager som har besøksverdi så tidlig på våren?

* Har du forslag til en aktivitet? Ingen forslag er dumme, kom med de og diskuter andres!

PS: Jeg sparker bare igang jeg nå, jeg har ikke tenkt å bestemme hva vi skal eller hvem som skal gjøre hva eller noe sånn. Det får vi finne ut av sammen :)
Gleder meg til våren, og til å se dere!

27 kommentarer:

 1. Jeg hadde vurdert å da på messa i år, men med det flotte været vi hadde så ble jeg hjemme. Neste vår blir om mulig enda travlere. Så jeg vet ikke hva som vil få meg dit, bortsett fra at det selvsagt hadde vært hyggelig å hilse på mange jeg har nettkontakt med.

  SvarSlett
 2. Håper der nå blir mange idéer for et slikt bloggtreff. Det er sagt at neste års messe skal bli en enda grønnere messe, så da er Marias idè midt i blinken. Et besøk på Botanisk Hage høres også bra ut. For oss som kommer "langveisfra", så tilbringer vi gjerne hele helga i Oslo og omegn.
  Hva med et foredrag... f.eks. av Tommy Tønsberg. (dersom han er ledig da). Hva med et kurs i hagepynt med Kari Rudi eller andre?
  Når jeg leser på danske blogger om bloggtreff, så blir jeg nesten litt misunnelig. Jeg tror det vil bli kjekt å treffe andre likesinnede og bli litt kjent med eierne bak bloggene.

  SvarSlett
 3. Veldig interessante innspill Parkveiens hageglede! Du tenker at foredrag og demonstrasjoner som foregår utenfor messa? eller at vi foreslår noe for hagemessa?

  Åshild, så får vi lage et program som frister deg til å komme da!

  SvarSlett
 4. Tenker at vi foreslår noe for hagemessa.

  SvarSlett
 5. Flott, jeg er sikker på at hagemessa blir glad for sånne innspill!

  Jeg lurer på om det kunne være interesse for et foredrag om å fotografere hager og blomster jeg. Ikke teknisk fokus på blender og sånn, mer triks man kan tenke på for å få de riktig gode bildene med vinkler og lys og utsnitt. Hvordan få til å fange et helt bed uten at det blir rotete, hvordan formidle et rom i hagen. osv.

  SvarSlett
 6. Hej Anne,
  Jag skulle gärna vilja vara med på listan Svenske og danske hageblogger men min blogg "Ärligt och härligt om trädgård och natur".
  Många varma hälsningar
  Kristina

  SvarSlett
 7. Det med fotografering i hagen kan være et tema som får meg dit.

  SvarSlett
 8. Det med å foredrag for å fotografere hager og blomster høres ut som et knall ide. Selv bor jeg for langt unna til at jeg kommer meg dit desverre.

  SvarSlett
 9. Har veldig lyst å komme!! Håper det klaffer med jobbehelg og får ordnet barnepass. Litt langt fram i tid til at jeg kan forplikte meg til noe ennå.

  SvarSlett
 10. Åshild og Gry jeg har videresendt fotoforedragsideen og dekorasjonsideen til Hagemessa, så får vi se hva de synes. Jeg håper veldig på foto sjøl, hadde vært superinteressant.

  Fru. Underberg og Åshild, jeg håper jeg får treffe dere da! Hadde vært veldig morro å få til :)

  SvarSlett
 11. Hej
  Kan jeg blive dansk medlem af Hageblogger?
  Er selv 1/4 nordmann :-)

  mange hilsner

  Skt.Helena

  SvarSlett
 12. De pleier å være ganske behjelpelige på messa dersom man ikke er kommersiell og har noe av interesse for de besøkende.

  SvarSlett
 13. Jeg sier bare JA, vil gjerne være med å treffe både parkvegen og deg og flere hagebloggere.
  Klem fra Laila

  SvarSlett
 14. Hei Japansk hage, ja jeg er i dialog med messa nå, så om vi bare bestemmer oss for hva vi vil så stiller nok messa opp om den kan det :)

  Laila, så flott å høre!

  SvarSlett
 15. Hei
  Jeg kunne tenke meg å være med her.
  http://casafloraavliza.blogspot.com/
  Mvh
  Liza

  SvarSlett
 16. Dette hørtes både artig og spennende ut... :)følger med her...

  SvarSlett
 17. Hei Anne! Så flott at du drar igang dette. Jeg er med! :) Ønsker meg også veldig et fotoforedrag - det burde messa tenne på - drar sikkert mange det! Ellers hadde et foredrag om bruk av prydgress, og erfaringer av sorter vært bra. Blir med på alt annet også - omvisning eller annet. Du får melde hvis du trenger noe hjelp til gjennomføring da! Romjulshageklem fra hagebo.

  SvarSlett
 18. Hei!

  Får jeg komme med på hageblogg listen din blir jeg glad :-)

  http://hagelivet.blogspot.com/

  Hilsen
  Kenneth Ingebretsen

  SvarSlett
 19. Hei alle Anne og resten av gjengen ;)
  Tenkte å dele noen ideer fra Møbel og interiørmessen i Bergen, som kanskje kunne passe for Hagemessen også ;) Der ble bloggerne invitert til frokost på messeområdet før messen åpnet for publikum. det var en slags "bli-kjent greie" med et lite foredrag/kåseri- osv med et " gave-lotteri" fra noen av utstillerne og mulighet for å "tjuvstarte" runden på messa før det var åpent for alle. Veldig kjekt- da er det lettere å ta fine bilder- få sett seg ut godbiter og få en ekstra bra opplevelse. Det har vist seg at bloggere er en store og gode markedsføre sammen. På interiørfronten har det vist seg verdifullt å gi bloggerne det lillle ekstra for det kommer tilbake i form av mange og fine innlegg :)
  Jeg kunne godt å tenkt meg å reist men har "lang vei" om må se litt på kalenderen. Ville i så fall gjerne treffe andre så klart :) ( og da blir det lett en hel helg- så hva med å treffes for å spise ute om kvelden?)

  Fototriks er alltid kjekt- og løkblomstring helt klart- kransebinding og dekorasjoner, planting i krukker- det er masse å ta av når det gjelder ønsker om foredrag :)

  (Huff dette ble langt- best å stoppe før alle er lei av meg FØR de i det hele tatt har rukket å treffe meg ;))

  SvarSlett
 20. Hei :)
  Liza og Kenneth, velkommen hit, dere ble lagt til fortløpende.

  Merethe, flott!

  Anne Kari, ser ut som om fotoforedrag er populært! Jeg skal trolig i møte med hagemessa nå i januar, så da skal jeg snakke varmt om foto. Håper vi kan få til noe på det. Flotte forslag ellers også, og genialt at du vil hjelpe til!


  Ingvild, tusen takk for kjempeflott kommentar! Her var det jammen mye å ta tak i. Veldig interessant å høre om erfaringene dine fra Bergen, jeg skal ta med det videre. Jeg er jo helt enig med deg, bloggene har et godt markedsføringspotensiale, jeg har sjøl plukket opp flere gode produkttips fra noe andre har skrevet om. Det er så mye bedre med anbefalinger eller tips skrevet av noen som "er som en selv" og som ikke har betalt for å mene at noe er fint.

  takk for kommentarer, bare å fortsette å komme med de!

  SvarSlett
 21. Hei. Jeg kommer til å være ganske mye på Hagemessa i år. Skal prøve å få i stand en interessant stand for Norsk roseforening...

  Tar gjerne i mot tips til hva vi kan ha med på standen.

  :-)

  SvarSlett
 22. Dette høres spennende...også det Parkvegen foreslår:)
  Leser om de svenske og danske bloggerene som har treff...tror det ville bli gøy...jeg er interessert:))

  SvarSlett
 23. Hei Anne!
  Jeg har nettopp begynt å blogge om hage, og vil svært gjerne bli tatt med på lista over hageblogging.
  Vennlig hilsen Anne Amundsen
  hagenvaar-anne.blogspot.com

  SvarSlett
 24. Hei igjen. Lenge siden jeg har vært inne her nå... men et fotokurs, jeg sier YES!!!

  SvarSlett
 25. Hei, kan min blogg få være med her? Veldig spennende å lese om planer for Hagemessen. Jeg representerer vel nybegynnerne.

  http://365scrapbook2012.wordpress.com/

  Hilsen Marie-Ann

  SvarSlett
 26. Marie-Ann og Hagen vår, Hyggelig at dere vil være med! Jeg skal legge dere til snart, men de siste dagene har det vært noe galt med blogspot så jeg får ikke lov å oppdatere blogglistene nå.

  SvarSlett
 27. Og hurra for messeinteresse! Jeg var i møte med hagemessa i forrige uke, komme en ny bloggpost snart :)

  SvarSlett

Hei! Hyggelig å høre fra dere :)

Dessverre er det så mye spam i kommentarfeltet nå at jeg har sett meg nødt til å sette sånne forhatte bokstavgodkjenning på. (Over 90% av alle kommentarer er spam og det ekte kommentarene er stort sett påmeldinger).

Jeg har derfor nå endret slik at dere kan melde dere på listene ved å sende meg en epost på (anne @ moseplassen.com)(fjern mellomrommene), ikke ved å legge kommentar her. Så slipper jeg å få bøttevis med spam i epostkassa mi, og du slipper bokstavgodkjenning om du ikke har lyst ;)

Anne :)

Hageblogger3

Svenske og danske hageblogger