tirsdag 28. februar 2012

Nytt utseende på Hageblogger.no!

Tadaaa!
Velkommen til nytt oppsett, jeg er håper dere liker endringene :)

Dette er endret:
- Ny listeinndeling. Pga en superduperfestlig (not) bug i blogspot så måtte jeg legge om alle listene, de var blitt for store og jeg må nå ha tre hovedlister + den danske og svenske. Heldigvis så har nå blogspot sin malvelger mulighet for fire kolonner, men det var ikke mulig å velge å ha disse lenke-kolonnene ved siden av hverandre, derfor delt slik det er.
- Den omtalte bug i systemet gjør at jeg måtte legge alle blogger inn på nytt. Jeg benyttet anledningen til å ta en oppryddning og slette de bloggene med under 50% hage om sommeren, men med 300 blogglenker så kan det hende at noen av de bloggene som absolutt burde vært her har falt ut ved en feil, så sjekk om du er med gi tips om du manger!
- Jeg har lenge hatt en egen liste for Danske og Svenske blogger, den er fremdeles med og ligger fremdeles nedenfor blogginnlegg. Jeg skulle gjerne hatt den mer synlig, men ser ikke noen måte å gjøre det på uten at det blir kaos.

- Bredde. Jeg har økt bredden på bloggen for å gi plass til tre kolonner. Det blir da slik at de av dere med smal skjerm må skrolle sidelengs eller minimere bildet, er det ok?

- Litt ny fargemiks og mal, håper den oppleves som ryddig.

- Ny header. På tide! Den gamle er snart fire år og var klar for en utskiftning. Den nye er superenkel og lettlest og jeg skal endre bildene med sesongen.

- Jeg har laget en liten knapp som dere kan sette i sidefelt eller bruke i blogginnlegg som forteller om samlingen her. Ok, eller er den for enkel?


Håper det nye oppsettet faller i smak :)
Og så håper jeg dere hjelper meg utover våren med å gjøre Hageblogger.no bedre kjent, jeg veit det er mange som lurer på hvordan de kan finne hageblogger å lese!

32 kommentarer:

 1. Gratulerer med nytt og friskt "oppsett" (for å si det med norske ord). Her et par innspill fra meg -

  Jeg sitter her med bærbar maskin og i motsetning til før må jeg nå forminske visningsprosenten for å se bildene i begge ytterkolonnene. Samtidig blir da bl.a. teksten her inne i kommentarfeltet veldig liten.

  Jeg merker meg også at det raskt blir utakt i kolonnene, de til høyre (have og litt annet), ifht de to til venstre - de på høyre side forsvinner da ut av forsidelisten adskillig raskere, mens bloggene til venstre side også ser ut til å komme som en repriserekke i kolonne nr.2 på venstre side...
  Lurer også på den ekstra rekken med blogger som ligger nederst til høyre (under følgere)?

  Håper innspillene kan være til nytte!

  SvarSlett
 2. Hei Monique,
  Finfine innspill, takk for at du tar deg tid!

  Aller først, blogglisten aller nederst nedenfor følger er den gamle listen, den skal slettes nå, hadde glemt det.

  At listene er i utakt er jeg klar over. Det er like mange blogger på listene, men "miks" bloggene er mer aktive enn de rene hagebloggene nå på vinteren. Det vil nok rette seg litt utpå våren. Det kan være jeg ikke skulle diffrensiere mellom de som blogger bare om hage og de andre, la alle tre listene være miks, noen som har noen synspunkt på det?
  For min del er det noen tekniske fordeler ved å ha de skilt ut etter bloggens innhold, men det viktigeste er jo hva dere lesere synes er hensiktsmessig.

  Er det noen av bloggene som kommer dobbelt? Det skal det ikke være, så si endelig i fra om noen ser noen slike.

  Bredde.
  Ja, der har du en stor endring jeg glemt å si noe om! Jeg har økt bredden på oppsettet fra 1000, til 1100 for å få plass til den tredje kolonnen. (Det kunne altså ikke lengere være kun to lister, jeg måtte ha tre for å få plass til alle bloggene, og da ble det mest rettferdig å ha tre kolonner også).
  Vil det løse problemet ditt om jeg gjør tekststørrelsen i midt-kolonnen større?

  SvarSlett
 3. Hei, har laget en ny blogg og satser på 95 % hagetema fra nå av.. om jeg oppfyller kriteriene vil jeg gjerne "bli med" her :-) (bor i Møre og Romsdal)

  SvarSlett
 4. Det var raskt ekspedert, takk :-)

  SvarSlett
 5. Hei Aina, gratulerer med ny blogg, da er du med :)

  Og ja, forresten til de som stusser på at blogglistene er i utakt. Det er også noe som svinger veldig over tid, spesielt ser jeg det på de to til venstre som jeg faktisk har forsøkt å justere i to uker slik at de skulle ha omtrent samme post-frekvens.

  SvarSlett
 6. Ja du har vel fått med deg at vi av rent konkurranseinstinkt kastet oss rundt og laget blogg for å kunne delta på x-faktor på moseplassen :)Dette er en hageblogg og vil i sin helhet handle om hage, planter med små sidesprsng til hagens innvånere. Vi vil gjerne legges inn på oversikten her!
  Utrolig hva du rekker over :)
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 7. Hei Anne!
  Bloggen virker mer oversiktlig nå etter forandringen. Men det er viktig som de andre sier her, at det er nogenlunde samme frekvens mellom bloggene, hvis det er mulig å få det til da...Skal si i fra hvis jeg ser uregelmessigheter, som for eksempel hvis noen skulle være registrert to ganger.
  Unn :)

  SvarSlett
 8. Så fin den nye siden ble!! Bra jobba:) Jeg skal reklamere for siden så mye jeg kan:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 9. hei Anne
  "har du lyst har du lov" til å legge til ARTGARDEN
  http://ellypropelly.wordpress.com/

  Gratulerer med flott ny oversikt. Er litt treig, men fikk nettopp bladet fra Nelson i hus. Veldig bra!
  Elly

  SvarSlett
 10. Bra jobba:-)
  Jeg likte det nye oppsettet, oversiktlig og greit:-)

  SvarSlett
 11. Kan ikke finne bloggen min.
  Det var synd for jeg ruger på nye innlegg om vår, planter og frø.
  Men kansje jeg ikke fant det rette stedet for alt der alle bloggene vises.

  SvarSlett
 12. Mario, du var tatt av listene og lagt i rugekassen (der jeg putter blogger som ikke har hatt aktivitet på lenge). Det er åtte måneder siden siste blogginnlegg serru ;)
  Men siden du nå planlegger å starte på på nytt så er du nå lagt på plass i listen igjen.

  Elsa og Maria, hyggelig å høre.

  Elly, jeg har lagt deg til jeg :)

  Unn, hyggelig at du synes det ble ryddig. Nå følger jeg ektra kritisk med en periode fremover for å se hvor skakkt det er med listeturnover, og det svinger veldig altså. I dagtidlig så var det faktisk den listen med "hage mm" som var tregest.

  SvarSlett
 13. Hei
  Ser ut til at bloggen min har falt ut.
  Kan du legge den inn under hageblogger?

  SvarSlett
 14. Aud, du er der du, ligger på den midtre listen (altså til høyre i venstre felt) :)

  SvarSlett
 15. OK, jeg som ser dårlig :-D

  SvarSlett
 16. Alt nytt tar tid å venne seg til, men mitt første inntrykke er at det ble mer oversiktlig! Det er jo ikke enkelt å holde orden på så mange blogger da. Alle ære til deg, Anne! Boksen "Hageblogger" skal legges til i bloggen min :)

  SvarSlett
 17. Knappen "Hageblogger" ble kanskje litt liten? Jeg har prøvd å forstørre den, men det gikk ikke!

  SvarSlett
 18. Aud, fort gjort det da!
  Krepsemor, synes du den ble liten? Skal legge ut en litt større utgave, (gi meg en halv dag)

  SvarSlett
 19. Dette ble en kjempe flott side Anne :-) Lekker !
  Nå skal jeg prøve å se om jeg finner ut av hvordan jeg legger ut hageblogger knappen på siden min. Har jeg ikke fått det til etter en uke, sender jeg deg en mail :-)

  Hilsen Kenneth

  SvarSlett
 20. Det ble kjempebra! Oversiktlig og flott!
  Bra jobba :-)

  SvarSlett
 21. Dette ble bra men det ser ut som om jeg har forsvunnet.
  http://casafloraavliza.blogspot.com
  Liza

  SvarSlett
 22. oops, beklager fant meg.
  liza

  SvarSlett
 23. Hei Anne.
  Akkurat nå sitter eg og leiter og leiter og leiter etter lysrosa lupiner rundt om i forskjellige nettbutikker, men uten hell. Eg er håplaus når det gjeld å så planter sjølv, samtidig som eg er ganske sikker på at det er mange hageeiere som har akkurat slike nydelige lysrosa lupiner som eg no jakter på. Da slo tanken meg... Hadde det vært mulig å opprette ei side for kjøp og salg/ bytte fra egen hage?? Kanskje ei facbookside som ligger under Hageblogger?? Da meiner eg vi kan legge ut for bytte/ salg av overskuddsplanter og gjerne frø som vel alle har i hagene sine etterhvert :)Det hadde jo vært supert om det lot seg gjere :))
  Veit ikkje om dette er mulig i det heile tatt men eg måtte berre videresende denne tanken til deg som er inne i "gamet" hihi...

  Ønsker deg ei fortsatt god helg!

  Klem, Catharina

  SvarSlett
 24. Hei Catharina :)
  Det synes jeg var et spennende forslag!

  Jeg har ikke tenkt over det som et behov selv for jeg er aktiv på forumet hagega.no hvor de har mulighet for bytte og salg. Men kanskje en facebookgruppe for bytte og salg av planter var en god ide. hm. må tenke litt på den. Noen andre som mener noe om dette?

  SvarSlett
 25. apropo lyserosa lupiner. Har du sett her: http://www.swallowtailgardenseeds.com/perennials/lupine.html

  SvarSlett
 26. Takk for tips, Anne.
  skal sjekke det :)

  Catharina

  SvarSlett
 27. Så fint dette ble, Anne! Du er en sann hagehelt, som holder oss alle samlet :-)
  Hilde

  SvarSlett
 28. Jeg synes den nye siden er flott .
  Ikke helt sikker men jeg ser ikke at jeg er med.
  Jeg tror jeg passer best på Hage og litt til.

  Ha en fin Kveld og ny uke , Marit.

  SvarSlett
 29. Hei Hilde, takk for det :)

  Marit, du lå inne i liste rett til venstre for hovedkolonnen, har flyttet deg over i listen for "hage og litt til" :)

  SvarSlett
 30. Hei Anne! Synes det nye oppsettet ble rent og pent! Liker de valgene du har gjort.

  Det eneste jeg ønsker meg er en mindre lenkeknapp. Den du har lagt ut er 400 piksler bred, og det er for stort i de fleste sidekollonnene hvor det vel passer best å legge den for de fleste. Jeg kan trikse og mikse litt i PhotoShop, men da vil kvaliteten bli litt forringet, og jeg synes det jo er bedre å overlate det til deg sånn at du har kontrollen. Så at noen vil ha enda større, så det ville kanskje vært lurt å lage 3-4 ulike størrelser? Hos meg ville 150 px bredde passet bra, men tilbyr du noen alternativer bruker jeg den som passer best. Skal jeg bruke den på 400 px må den legges helt nederst, og vil bli sett av færre.

  SvarSlett
 31. Det er enkelt for meg å fikse Bille så det skal jeg få orndna i løpet av en dag eller to. Tenkte bare ikke på det fordi mitt sidefelt tilbyr å justere bredden på gadgeten sjøl.

  Foreslår 150, 200, 250 tenkt for sidefelt, og i tillegg denne på 400 slik at de som vil bruke i ett blogginnlegg kan det (og der kan man jo også lage de mindre om man vil).

  Om noen ønsker seg en konkret størrelse utover dette så pip!

  SvarSlett

Hei! Hyggelig å høre fra dere :)

Dessverre er det så mye spam i kommentarfeltet nå at jeg har sett meg nødt til å sette sånne forhatte bokstavgodkjenning på. (Over 90% av alle kommentarer er spam og det ekte kommentarene er stort sett påmeldinger).

Jeg har derfor nå endret slik at dere kan melde dere på listene ved å sende meg en epost på (anne @ moseplassen.com)(fjern mellomrommene), ikke ved å legge kommentar her. Så slipper jeg å få bøttevis med spam i epostkassa mi, og du slipper bokstavgodkjenning om du ikke har lyst ;)

Anne :)

Hageblogger3

Svenske og danske hageblogger