mandag 4. juni 2012

Hagebloggerene deler: Drivhusdrøm av gamle vinduer!

La deg sjarmere av 4 i KIELLANDSGATAS herlige drivhus. Vibeke og mannen har snekret seg et nydelig lite hus av gamle vinduer, som står støtt i vinden og er perfekt oppholdssted både for planter og personer:

4 i Kiellandsgata er en blogg om et søtt lite hus fra 20-tallet, hagen dens, interiør og kjærlighet.

_________________ooo000OOO000ooo_________________

Da vi kjøpte huset vårt for snart 11 år siden hadde vi ingen hageinteresse. Det stod et lite drivhus i hagen og det tok ikke lang tid før vi ga det bort til naboen. Etter hvert som hageinteressen vokste, kom også drømmen om et drivhus. Vi angrer ikke på at vi ga bort det drivhuset som stod her, for vi ville ha et hjemmesnekret.

Så da var det bare å sette i gang. Vinteren og deler av våren ble brukt til å tegne og planlegge drivhuset. Og med et søtt hus fra 1920, var det ingen tvil om at drivhuset skulle lages av gamle vinduer.
 
Etter å ha gravd ut, lagt duk og grus, var det klart for byggeprosjektet. Det er selvfølgelig veldig kjekt å ha en handy gubbe når man har byggeambisjoner. Det er vanskelig å gi tips med nøyaktige mål, da vi tilpasset byggingen til vinduene vi hadde fått tak i. 
De fleste vinduene er kjøpt hos en lokal bruktbutikk til en relativt billig penge, mens et par har vi fått av gode venner.
 Etter at vinduene var satt inn, var det klart for å kle drivhuset med panel og lage tak. Glassene på taket er bestilt hos en glassmester som lagde dem på mål av rester han hadde. De kostet heller ikke mange kronene. Vi rakk kun å grunne drivhuset før høsten og vinteren tok oss på senga, så vi har en malejobb å gjøre i år.

Den lille døra har vi funnet på loftet, og den skal skrapes og males blåbærblå i løpet av våren.
Utenfor drivhuset har vi laget et bed hvor det er plantet egensådde asparges. Gressløken fikk gleden av å flytte hit, og vi har også planer om å plante noen sommerblomster  slik at vi får litt farge i bedet.
Inne i drivhuset har vi lagt steingulv, til høyre på dette bilde har vi laget en kasse for planter, og over har vi to hyller hvor alle småplantene står. I hjørnet har vi plantet en passiflora, som vi håper skal blomstre masse i løpet av sommeren. Vi har festet hønsenetting på et par av vinduene slik at den skal  ha noe å klatre i.
Det ene vinduet kan åpnes, og vi har skaffet oss en automatisk åpner til dette, slik at når det blir varmt nok åpnes vinduet av seg selv. En genial oppfinnelse.

Drivhuset er lite, men vi er veldig fornøyd med det så langt. Det gjenstår fortsatt en del småarbeid før vi kan si oss helt ferdige. Vi fikk i vinter erfare at drivhuset tåler en real storm, for det stod støtt gjennom vinterens stormkast.

 Er det noen som har lyst på hjemmesnekret drivhus, vil vi anbefale å sette i gang med byggingen, for det har vært en artig prosess.

Hagehilsen fra Vibeke, 4 i Kiellandsgata.

12 kommentarer:

 1. Utrolig fint drivhus, man blir glad når man ser hjemmelaget arkitektur. Claus Dalby er på jakt etter norske drivhus. Send bilder!

  SvarSlett
 2. Et aldeles nydelig drivhus! Flinkinger!

  SvarSlett
 3. Drivhus av gamle vinduer blir jo bare lekkert. Og særlig når de er smårutete!
  Flott artikkel!

  SvarSlett
 4. Veldig sjarmerende er det! Passer sikkert fint sammen med huset deres, med disse smårutete vinduene.

  Gleder meg til å se det vokser seg til inni der utover sommeren. Med slik før og etter bilder.

  Lykke til videre med drivhusprosjektet!

  SvarSlett
 5. Kjempe flott og koselig drivhus, Vibeke!

  SvarSlett
 6. Så herlig drivhus og spesielt artig med de gamle vinduene. Skal følge med på drivhuset ditt!

  SvarSlett
 7. Kjempefint drivhus! Masse sjel i et slikt som er laget av gamle vinduer. Håper dere får mange flotte planter her etterhvert ;))

  SvarSlett
 8. Kjempeflott! Har selv 7 gamle vinduer, en dør og gammel murstein som skal bli lysthus. Vinduer og dører trenger en ansiktsløftning før prosjektet virkelig kan starte, men det er vel kanskje det å skape noe som er det mest spennende synes jeg.

  Fine dager i drivhuset ønskes fra Brita.

  SvarSlett
 9. Kjempeflott drivhus! :-D
  Det skal bli spennende å se det med blåbærblå dør! Det høres skikkelig flott ut - og så er jo et slikt hjemmesnekret 10 ganger finere enn et fabrikkkjøpt i hagen til et gammelt hus med sjarm og karakter! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin dag Vibeke!

  SvarSlett
 10. Så flott og smart, politisk korrekt med gjenbruk og riktig elegant også! Veldig lur løsning for de litt mer nevenyttige!

  SvarSlett
 11. Så fantastisk fint, akkurat hva
  jeg ønsker meg...må bare bearbeide
  mannen først, så kanskje det er håp for meg også. Det ble virkelig lekkert dette!

  SvarSlett
 12. Du har et nydelig lite drivhus, æ liker best de drivhusene som er hjemmlaga, har sjøl et nytt og ett hjemlaga drivhus, og det hjemlaga drivhuset e det æ bruker mest...som du kanskje har sett, Vibeke ;P

  Hilsen Lisbeth

  SvarSlett

Hei! Hyggelig å høre fra dere :)

Dessverre er det så mye spam i kommentarfeltet nå at jeg har sett meg nødt til å sette sånne forhatte bokstavgodkjenning på. (Over 90% av alle kommentarer er spam og det ekte kommentarene er stort sett påmeldinger).

Jeg har derfor nå endret slik at dere kan melde dere på listene ved å sende meg en epost på (anne @ moseplassen.com)(fjern mellomrommene), ikke ved å legge kommentar her. Så slipper jeg å få bøttevis med spam i epostkassa mi, og du slipper bokstavgodkjenning om du ikke har lyst ;)

Anne :)

Hageblogger3

Svenske og danske hageblogger