lørdag 5. april 2008

Om Hageblogger og listene

Målet med denne nettsiden er å skape et sted hvor man kan finne hageblogger og holde seg oppdatert på når de ulike bloggene har postet noe nytt.

Alle kan stå på blogglistene så fremt de oppfyller kravene:
1. Bloggen må i hagesesongen ha omtrent halvparten hageinnhold (les under hva jeg legger i hage), det bør også være litt hage i vintersesongen.
2. Du må ha skrevet minimum fem innlegg/poster.
3. På innmeldingstidspunktet må halvparten av de ti siste innleggene være hagerelevante, det vil si at dersom du ikke blogger om hage om vinteren så vent med å melde deg inn til våren.
4. Bloggen må være skrevet på norsk eller fra Norge for å stå på hovedlistene. Også danske og svenske bloggere er velkommen, det er en egen liste for disse, disse bloggene bør være rene hageblogger og på enten dansk eller svensk.

Dersom din blogg oppfyller disse kravene så legg igjen en kommentar på den nyeste posten (denne finner du via forsiden).

Det er delt inn i flere lister.
Dette er gjort delvis for økt funksjonalitet, og delvis fordi det er en tekninsk begrensning som gjør at listene har et maksantall.
* Hageblogger: For de som primært blogger om hage. Om sommeren bør fire av fem innlegg være hagerelevante, det utøves noe skjønn i forhold til vinterhageblogging.
* Hage og annet: For de som blogger om hage og litt annet.
* Svenske og danske hageblogger
* Norske hagenettsider. Dette er en ekstratjeneste, kom gjerne med tips.

Listene blir vedlikeholdt.
* Dersom du ikke har blogget på lenge så blir bloggen slettet fra listen, dersom du senere begynner å blogge igjen så si i fra så setter jeg deg inn igjen. Hvor "streng" jeg er på å fjerne blogger vil avhenge litt av sesong og hvor god plass det er på listene, men tidligest ved tre måneders fravær.
* Dersom bloggen endrer innhold kan den bli flyttet fra en liste til en annen. Dersom innholdet endres slik at den ikke lenger oppfyller kraven strykes bloggen helt fra listene

Hva er hageblogging, hva regnes som hageinnhold?
Nesten alt som skjer i en hage er hageblogging, men hageblogging er mye mer enn det.
Og man trenger ikke ha en hage for å hageblogge, veranda, balkongkasse, krukker og potteplanter er også en del av hagekonseptet.

Her er en liste over hva jeg regner som hageblogging:
* Alle former for hagearbeide.
* Fotografi og eller omtale av blomster, busker, trær og hele hager eller parker. Bildene av blomster/planter behøver ikke være tatt i en hage. Det behøver ikke følge tekst til bildene, eller bilder til teksten.
* Dyrene i hagen, både dyr, fugler og insekt. Nytte og kjæledyr så lenge bloggen ellers har mer tradisjonelle hageinnslag.
* Hageinspirasjon, hagebøker, hagevideoer osv.
* Hagefelleskap, hagemøter, hagegleder, hagefrustrasjoner
* Sitteplasser i hagen, hageliv, hagehygge.
* Nyttehagen og bruken av det man dyrker.
* Hagebyggeri, hageetablering, hageplaner. Oppsetting av drivhus, etablering av gangstier, stenlegging, pergolabygging, gjerdeoppsetting mm. Bygging av klatrestativ, støping av heller, snekring av fuglekasser mm.
* Hagemøbler, hageredskap, vanningsannlegg, hagepynt, ampler, krukker, obelisk mm.
* Hagedam, orangeri, vinterhage og drivhus.
* Buketter, dekorasjoner, kranser mm, både av råvarer fra hagen, naturen og butikken.
* Innendørshaging, både fra planterommet og fra vinduskarmen.
* Det du ser i eller fra hagen, dette inkluderer solnedganger. Grensen opp mot naturblogging er litt fuzzy, men det må balanseres mot annet hageinnhold.


Siden driftes av Anne (også kjent som Markblomst), som i tillegg har bloggen Moseplassen.
Dersom det er noe du lurer på eller om du har innspill til å forbedre siden så ta gjerne kontakt på epost: moseplassen alfakrøll gmail.com

13 kommentarer:

 1. Hei
  Jeg kom nettopp over siden din, så flott! Her var det jammen mange godbiter.
  Jeg opprettet min egen hageblogg nå i helgen. Det hadde vært kjempefint å få den med i samlingen din, du får ta en titt, her er adressen:
  http://hageniskogen.blogspot.com/

  Hagehilsen fra Beate

  SvarSlett
 2. Du må gjerne legge til min: http://knutolavshage.blogspot.com

  Mvh Knut Olav

  SvarSlett
 3. Hei, legg gjerne til min blogg. www.T-hagedesign.blogspot.com

  SvarSlett
 4. Hei!
  Jeg har akkurat oppdaget siden din og fant mange flotte hageblogger og ble så inspirert. Jeg har lenge tenkt å lage min egen blogg men det har bare blitt med tanken. I helga ble det noe av det og jeg har så vidt kommet i gang. Jeg hadde satt veldig pris på å få være med i samlingen din. Sjekk bloggen min: http://www.mitthageprosjekt.blogspot.com

  SvarSlett
 5. Hei! Flott initiativ å ha en samling av norske hageblogger! :) Vi etablerer en hage fra bunnen av, og jeg har lagd min egen hageblogg. Dersom du syntes den passer inn, kan du gjerne legge den til. Adressen er www.tverfjell.com/hage

  Mvh Sylvia

  SvarSlett
 6. Hei.
  Takk for at du opprettet denne siden. Helt supert å få en slik oversitk over fine hageblogger.
  Jeg har netopp opprettet en blogg som hovedsaklig dreier seg om hagen min. http://svirihagen.blogspot.com/

  Ha en god hagedag.
  Cathrine

  SvarSlett
 7. Heisann.
  Snublet akkurat innom her.Så fin en blogg. Jeg har en hobbyblogg hvor jeg skriver om det som opptar meg, deriblant hagen. Så vil gjerne være med i samlingen her :)

  SvarSlett
 8. Fantastisk side.....ved ikke om jeg opfylder kriterierne helt, men er overvejende HAVEBLOGGER fra Danmark....hvor vi er et sjældent folkefærd, så jeg vil utrolig gerne være med her :0)

  http://froekensolhat.blogspot.com/

  Venlig hilsen Dorthe

  SvarSlett
 9. Så flott at man kan finne alle hagebloggene på ett sted.
  Jeg vil gjerne være med her.

  Hilsen Aina
  http://ainas-parsellhage.blogspot.com/

  SvarSlett
 10. Hei!
  Fin side. Legg gjerne til min blogg også. http://hagerom.blogspot.com

  Hilsen Kari-Anne

  SvarSlett
 11. Hei Anne

  Takk for komentar på bloggen:)

  Og veeeldig hyggelig å få stå på
  listen din her.
  Gleder meg til å følge med videre.
  :)

  SvarSlett
 12. Vi vil også gjerne bli med:)

  Har en hobby/hverdagsgleder/hageblogg

  ensmakavhonning.com

  Hilsen Marita og Anne

  SvarSlett

Hei! Hyggelig å høre fra dere :)

Dessverre er det så mye spam i kommentarfeltet nå at jeg har sett meg nødt til å sette sånne forhatte bokstavgodkjenning på. (Over 90% av alle kommentarer er spam og det ekte kommentarene er stort sett påmeldinger).

Jeg har derfor nå endret slik at dere kan melde dere på listene ved å sende meg en epost på (anne @ moseplassen.com)(fjern mellomrommene), ikke ved å legge kommentar her. Så slipper jeg å få bøttevis med spam i epostkassa mi, og du slipper bokstavgodkjenning om du ikke har lyst ;)

Anne :)

Hageblogger3

 • Så ute nå! - Du kan så nå, selv om det er kaldt og snø. Du trenger ikke drivhus og du kan fint så i frossen jord. Flere frø tåler kulde og tar ikke skade av snø. Snøen ...
  for ett år siden
 • Jeg har lært nytt om Agapanthus - Det begynner å bli ganske vanlig å se agapanthus til salgs hos de forskjellige hagesentrene, og jeg har all forståelse for at vi er mange som er blitt beta...
  for 5 år siden

Svenske og danske hageblogger