søndag 15. april 2012

Slik så Hagebloggerenes stand ut, Bilderas og forklaring!

I går skrev jeg om hagebloggerstanden og viste bilder av noen av bloggerene. I dag viser jeg frem miljøet på stand: plantene og tingene som danner bakgrunnen.

Det er jeg (Anne) som planla hvordan stand skulle se ut, og jeg ønsket å skape et hyggelig og inviterende miljø som fikk de passerende til å stoppe opp. Det skal litt til å fange folk på en slik messe, plakater er gjerne ikke nok. Og så synes jeg at det var morro at vi kunne by på litt ekstra, akkurat som vi bloggere byr på inspirasjon gjennom våre blogger :)


Den største "tingen" på stand er en mobil plantevegg fra Biowall/ Anlegg og utemiljø. Fikk du med deg at jeg skrev om levende vegger på Moseplassen for en par uker siden? Dette er det samme systemet men satt inn i en kompakt enhet som har innebygget batteri og vanntank slik at den kan stå fritt i rommet med minimalt tilsyn. 180cm høy og 140 lang og 60 dyp, vanner seg selv.
Klematis i gammel verktøykasse, kun for stand, ikke noe blivende sted (for lite jord)
Det er viktig med planter på hagemessen, og det fantastiske produsksjonsgartneriet Schrader (ligger på Nesodden) lot oss få raide drivhusene sine. Alle planter på stand med unntak av den levende veggen og en par salatpotter er fra Schrader. Schrader produserer og selger til hagesenter og blomsterbutikker, og om du synes noen av plantene på stand frister så går du rett og slett i ditt lokale hagesenter og spør om de har det og eventuelt ber de ta plantene inn! Vi får ikke bedre utvalg i butikkene uten å gjøre en innsats sjøl ;)

Jeg kommer til å skrive mer om plantene utover våren, men her er litt om noen:

- Ipomoea batatas, (Lime, bronse og sort, korrekte navnsortnavn kommer om litt). Flere steder i bildene her, bla limegrønn i fremste krukke over, og mørk under her. En mellomlav plante som dyrkes pga bladverket, ikke å forveksle med klatreplanten Ipomoea purpurea (mf). Planten er ikke vanlig i salg men Plantasjen har bestilt og trolig kommer de også til Hageland mf. Plantene som er i produksjon nå kommer i salg i mai, og om det er etterspørsel så kan de lage flere for senere i sesongen også. Så. Om du er en av de mange som har siklet på Ipomoea batatas uten å få tak i den så oppmuntre ditt lokale gartneri!

Ipomoea Batatas, den mørkeste

- Calandiva: Dette er en kultivar av ildtopp med fylte blomster. Primært brukt som stueplante, men jeg har fått tilbakemeldinger fra flere om at denne planten er helt super for utplantning, spesielt på kirkegårder og andre steder hvor planter forventes å blomstre mye med minimalt med stell.
Fra venstre: Småblomstret superpetunia, Calandiva, Kengurufot
- Kengurufot. Denne er jeg spent på å følge fremover! Schrader er veldig glad i Kengurufoten. Den vil utover sesongen fylles ut med blader og ivrig blomstring, og holder seg flott helt til frosten tar den. Eksotisk utseende!

Det er også: Klematis, pletter i luften (flott i krukker!), peoner, spanske margeritter, tusenfryd, og en par til jeg har glemt navnet på..
Lyslenker og småblomstret superpetunia, (som du ikke trenger å tenke på å plukke ren, den slipper blomstene selv).

Lys skaper stemning, og armaturen på stand er utendørsbelysning fra Designbelysning. Vi har dannet en falsk himling med lyslenker med led-lys og rislykter (over) og Terraluna (bildet under) som er i plast og har jordspyd slik at den stikkes rett ned i bed. Lyset i Terraluna kan du forresten endre farge på om du vil, det følger med fargesett.
Jeg hadde veldig lyst til å ta med den fantastiske stålampen Cube men den ble dessverre for stor.



Nordens største nettbutikk for frø, Impecta, er med på laget. De bidrar til konkurranse på stand og brosjyrene deres har en kupong som gir gratis frakt. Impecta har flott utvalg av både grønnsaksfrø og blomsterfrø og det er enkelt og trygt å handle hos de.
Bla: Kengurufot, pletter i luften (fin i krukker!), og den småblomstrede superpetuiaen. Plantet i en malt kommode!
Gjenbruk er en smart måte å få noe unikt for hagen, og med litt maling kan man raskt trylle om på gamle litt slitne ting. Vi har malt to ulike ting for stand. Har du en gammel kommode så kan den jo feks få en par sesonger i hagen, og de gamle krukkene dine kan få nytt liv med litt maling. Jeg skal skrive en bloggpost om dette på Moseplassen, men krukkene er altså malt med Murtex V Akryl fra Nordsjø, De ble gørrlekre rett og slett, og dette er en super måte å male krukker du synes er stygge, eller å få masse ulike krukker til å passe godt sammen ved å male i samlende farger.
Ipomoea batatas 'lime', krukken er malt med Murtex V i fargen "Rich lilac".


De fine merkepinnene er fra I Gros Hage. Sorte pinner og det følger med en hvit krittpenn. Dekorative og praktiske, og mye koseligere enn plastskilt.

Bloggere må jo ha datamaskiner, og vi har fått låne laptopper til stand fra PC-utleie. I tillegg til å leie ut til messer og konferanser så leier de også ut til privatpersoner, feks om en trenger en pc en kort periode fordi egen maskin er på reparasjon eller lignende.

Jeg er veldig opptatt av sittekomfort, og stolene på stand er noen av mine absolutte favoritter, både for ute og innesitting. Det er lave barkrakker (kitchen) fra Montana. Stolene er en del av Tivoliserien som opprinnelig ble utviklet av den danske designeren Panton. Tråden som er surret som utgjør setet er i en form for plast og den er fleksibel slik at en sitter mykt.


De gamle kule dørene og flotte kassene mm er delvis fra mine foreldres gård og delvis lånt av Maria i Strandhuset. Bordet laget av to paller som er skåret ned litt og så har far snekret et kryss for å holde det sammen. Robust og lekkert.



PS: Det er standen som er sponset. Med unntak av at jeg beholder noen av plantene fra Schrader gartneri og malingen krukkene er malt med så er det ingen frynsegoder på meg.
- Ja om man da ser bort i fra all morroa jeg fikk ut av å designe og realisere stand da ;)

Klem til alle som har bidrat til stand på en eller annen måte! Jeg skal skrive mer om dette i neste uke så fortsett å gi meg lenker til bloggposter, eller send meg bilder av bloggere på stand. 
- og i morgen blir det faktisk hagemessefritt innlegg, da er det atter tid for "Hagebloggerene deler"

13 kommentarer:

 1. Så stilig!!! Kjedelig at jeg ikke fikk dette med meg.

  SvarSlett
 2. Standen var imponerende:) Jeg fikk vært innom og tok litt bilder :)
  Klem Laila

  SvarSlett
 3. Kjempeflott å stå på stand i dag! Masse folk som lurte på alt fra planter, krukkemaling, biovegg og ikke minst hageblogging! Det var trivelig å bli kjent med Sunniva som sto sammen med meg, hun, ekspert på alt av blomster, høner og drivhus, mens jeg kunne snakke mye om uterom og oppbygging av hage. Det var en god kombinasjon med oss to sammen = utfyllte hverandre. Som jeg har nevnt tidligere: standens design var en fryd for øye!!
  Takk for at jeg fikk være med! :)

  SvarSlett
 4. Min kommentar et sted under her fløy nok med vinden, men uannsett så var nok standen deres flott! Morro å få det til!
  Ønsker deg gode kreative dager fremover.

  :)

  SvarSlett
 5. Flinke damer! :) Artig med messe :)

  SvarSlett
 6. Vel blåst! Standen ble kjempefin!

  SvarSlett
 7. Jeg liker den robuste stilen, med farger av blomster og blader blir stilen fort romantisk, helt topp

  SvarSlett
 8. Så flott!! Dere er gode altså:)

  SvarSlett
 9. Har måtta avslutte eksisterande blogg som var på rollen her, men har starta opp ny. Kan ikke oppgje forrige bloggnavn i samme kommentar som nytt bloggnavn (sidan det kan googlast av ravande galne folk som ikkje bør finna den nye bloggen:D) men antar at for ein del vil den nye bloggen vere gjennkjennbar.

  Ynskjer derfor veldig gjeren vere med her med http://brattebakkar.blogspot.com

  Mvh
  Bratte Bakkar

  SvarSlett
 10. Hei Bratte Bakkar, du må ha skrevet noe feil i bloggadressen, den "finnes ikke".

  Alle dere andre, kjempekoselig med sånne tilbakemeldinger! Jeg ligger på lading nå pga litt overstadig energibruk for messearrangering, men jeg leser og nyter og koser meg!

  SvarSlett
 11. Flott resultat av masse god jobbing her, Anne! Og så gøy å kunne bidra bittelitt med lysbildeserie. Fullt så gøy var det ikke å sitte 60 mil unna og ikke få anledning til å komme. Du skal bare vite at det hadde jeg veldig lyst til.

  SvarSlett
 12. Kjempeflott stand Anne. Du er så utrolig flink til å ordne slikt. Høres utrolig fantastisk ut at plantasjen tar inn ipomoeaene.Du vet vel hvor tullete jeg er med de og har vært i mange år.

  SvarSlett

Hei! Hyggelig å høre fra dere :)

Dessverre er det så mye spam i kommentarfeltet nå at jeg har sett meg nødt til å sette sånne forhatte bokstavgodkjenning på. (Over 90% av alle kommentarer er spam og det ekte kommentarene er stort sett påmeldinger).

Jeg har derfor nå endret slik at dere kan melde dere på listene ved å sende meg en epost på (anne @ moseplassen.com)(fjern mellomrommene), ikke ved å legge kommentar her. Så slipper jeg å få bøttevis med spam i epostkassa mi, og du slipper bokstavgodkjenning om du ikke har lyst ;)

Anne :)

Hageblogger3

 • Så ute nå! - Du kan så nå, selv om det er kaldt og snø. Du trenger ikke drivhus og du kan fint så i frossen jord. Flere frø tåler kulde og tar ikke skade av snø. Snøen ...
  for 6 måneder siden
 • Jeg har lært nytt om Agapanthus - Det begynner å bli ganske vanlig å se agapanthus til salgs hos de forskjellige hagesentrene, og jeg har all forståelse for at vi er mange som er blitt beta...
  for 5 år siden

Svenske og danske hageblogger