mandag 2. april 2012

Hagebloggerene deler: Utekrukker i ny drakt!

Mandag er gjestebloggdag og i dag er det Anita som blogger på SKAPERGLEDE som deler med oss. Hun har det perfekte lille påskeprosjektet for dere, fresh opp utekrukkene!

Men før du lar deg inspirere til å jakte på slitne krukker du kan gi ny kjole, et lite tips fra meg: Har du fått med deg at hagebloggerene skal ha stand på hagemessen? Målet er å vise nysgjerrige hva hageblogging kan være, og som en del av det så presenterer vi hagebloggere i et enkelt slideshow. Vil du være med på det? Les mer her.

- Og: Jeg trenger fortsatt noen flere til å stå på stand... komigjenna! Legg en liten kommentar her så tar jeg uforpliktende kontakt og forklarer, eneste krav er at du har en hageblogg og at du kan smile!


_______________________ oOOOo _______________________

Nå er det plutselig vår igjen og den er som alltid velkommen!
Denne årstiden gir meg litt ekstra energi og skapertrang. Jeg liker å pynte uterommet med blomster og interiør i friske farver. I dag vil jeg dele en idè som er gøy og som forhåpentligvis gir deg inspirasjon til å fornye ;)

Nå er tiden inne for å grave fram de gamle støvete utekrukkene som har vært stablet vekk. Jeg for min del har mange slitte og glorete krukker som ikke er helt "up to date". Jeg har stor sans for å fornye og pusse opp ting som fungerer til sitt bruk! Liker du farver og har lyst å fornye krukkene dine, gir jeg deg her et tips som er dagens tema:


Utekrukker i ny drakt!

Ikke kast de gode gamle utekrukkene dine! Kjøp maling i ønsket farge og mal i vei..... (jeg kjøper 1/4 liter prøvebokser, de er billige og rekker til mange krukker). Etter et par strøk lakker jeg dem med slitesterk lakk (tørk godt mellom hvert strøk). Du kan fint male krukker som er glasserte fra før.


Lakken gir dem glansfullt look, det syns jeg er fint :)


Jeg har valgt syrinfarver i forskjellige nyanser, det passer så fint til sommer.....
Krukkene er halve inntrykket syns jeg, hva syns du?Velkommen fioler, perleblomst og påskeliljer! Håper du liker den nye kjolen ;)


Da ønsker jeg deg en farverik vår med mange hyggelige stunder i ditt koselige uterom!
Glede er å skape ♥
Hagehilsen fra Anita på Skapeglede   Photobucket

7 kommentarer:

 1. Dette var en flott ide.takker.
  Ønsker deg en Glad Påsk

  SvarSlett
 2. Det ble jo rett og slett rålekkert. En god ide som jeg tar med meg videre :)

  SvarSlett
 3. Det ble kjempeflott, og så kan man jo bare male de i en annen farge når man ønsker forandring igjen:)

  SvarSlett
 4. Så kule krukker - får ikke kjøpt de så fine engang! Ble kjempeinspirert. :) God påske!

  SvarSlett
 5. Hei Anne! Kjempelekre potter!
  Gjør du noe på innsiden av dem? Jeg gjorde noe tilsvarende for en del år siden, altså malte mine terrakotta potter. De var av den typen som ikke hadde vært behandlet med maling eller lakk på forhånd. Desverre viste det seg at pottene begynte å skalle etter et års tid,for deretter å smuldre opp. Jeg tror det skyldtes at jeg ikke hadde lakket dem inni. Fuktigheten fikk derfor ikke slippe ut, noe som resulterte i flassingen. Mine potter var nok ikke frostherdige, siden dette var i Spania, men det er kanskje dine :-)
  Ha en riktig fin påske!
  Mange hilsen
  Stein

  SvarSlett
 6. Hei Stein:) Pottene trenger skikkelig lakk for ikke å flasse. Jeg har ikke lakket mine på innsiden, har ikke merka noe til flassing eller smuldring. Men sikkert bare positivt å lakke dem på innsiden også ;) God påske fra Anita www.interioranita.blogspot.com

  SvarSlett
 7. fortsettelse....
  Jeg har flest av frostsikre potter, de tror jeg tåler aller best fornyelsen. Enig med deg at om en planter direkte i terakotta som ikke er behandlet bør en lakke på innsiden også (eller plante i en plastpotte først). Takk for tilbakemelding!
  Anita

  SvarSlett

Hei! Hyggelig å høre fra dere :)

Dessverre er det så mye spam i kommentarfeltet nå at jeg har sett meg nødt til å sette sånne forhatte bokstavgodkjenning på. (Over 90% av alle kommentarer er spam og det ekte kommentarene er stort sett påmeldinger).

Jeg har derfor nå endret slik at dere kan melde dere på listene ved å sende meg en epost på (anne @ moseplassen.com)(fjern mellomrommene), ikke ved å legge kommentar her. Så slipper jeg å få bøttevis med spam i epostkassa mi, og du slipper bokstavgodkjenning om du ikke har lyst ;)

Anne :)

Hageblogger3

 • Så ute nå! - Du kan så nå, selv om det er kaldt og snø. Du trenger ikke drivhus og du kan fint så i frossen jord. Flere frø tåler kulde og tar ikke skade av snø. Snøen ...
  for ett år siden
 • Jeg har lært nytt om Agapanthus - Det begynner å bli ganske vanlig å se agapanthus til salgs hos de forskjellige hagesentrene, og jeg har all forståelse for at vi er mange som er blitt beta...
  for 5 år siden

Svenske og danske hageblogger