Målet med denne nettsiden er å skape et sted hvor man kan finne hageblogger og holde seg oppdatert på når de ulike bloggene har postet noe nytt.
Alle kan stå på blogglistene så fremt de oppfyller kravene:1. Bloggen må i hagesesongen ha omtrent halvparten hageinnhold (les under hva jeg legger i hage), det bør også være litt hage i vintersesongen.
2. Du må ha skrevet minimum fem innlegg/poster.
3. På innmeldingstidspunktet må halvparten av de ti siste innleggene være hagerelevante, det vil si at dersom du ikke blogger om hage om vinteren så vent med å melde deg inn til våren.
4. Bloggen må være skrevet på norsk eller fra Norge for å stå på hovedlistene. Også danske og svenske bloggere er velkommen, det er en egen liste for disse, disse bloggene bør være rene hageblogger og på enten dansk eller svensk.
Dersom din blogg oppfyller disse kravene så legg igjen en kommentar på den nyeste posten (denne finner du via forsiden).
Det er delt inn i flere lister.
Dette er gjort delvis for økt funksjonalitet, og delvis fordi det er en tekninsk begrensning som gjør at listene har et maksantall.
* Hageblogger: For de som primært blogger om hage. Om sommeren bør fire av fem innlegg være hagerelevante, det utøves noe skjønn i forhold til vinterhageblogging.
* Hage og annet: For de som blogger om hage og litt annet.
* Svenske og danske hageblogger
* Norske hagenettsider. Dette er en ekstratjeneste, kom gjerne med tips.
Listene blir vedlikeholdt.* Dersom du ikke har blogget på lenge så blir bloggen slettet fra listen, dersom du senere begynner å blogge igjen så si i fra så setter jeg deg inn igjen. Hvor "streng" jeg er på å fjerne blogger vil avhenge litt av sesong og hvor god plass det er på listene, men tidligest ved tre måneders fravær.
* Dersom bloggen endrer innhold kan den bli flyttet fra en liste til en annen. Dersom innholdet endres slik at den ikke lenger oppfyller kraven strykes bloggen helt fra listene
Hva er hageblogging, hva regnes som hageinnhold?Nesten alt som skjer i en hage er hageblogging, men hageblogging er mye mer enn det.
Og man trenger ikke ha en hage for å hageblogge, veranda, balkongkasse, krukker og potteplanter er også en del av hagekonseptet.
Her er en liste over hva jeg regner som hageblogging:
* Alle former for hagearbeide.
* Fotografi og eller omtale av blomster, busker, trær og hele hager eller parker. Bildene av blomster/planter behøver ikke være tatt i en hage. Det behøver ikke følge tekst til bildene, eller bilder til teksten.
* Dyrene i hagen, både dyr, fugler og insekt. Nytte og kjæledyr så lenge bloggen ellers har mer tradisjonelle hageinnslag.
* Hageinspirasjon, hagebøker, hagevideoer osv.
* Hagefelleskap, hagemøter, hagegleder, hagefrustrasjoner
* Sitteplasser i hagen, hageliv, hagehygge.
* Nyttehagen og bruken av det man dyrker.
* Hagebyggeri, hageetablering, hageplaner. Oppsetting av drivhus, etablering av gangstier, stenlegging, pergolabygging, gjerdeoppsetting mm. Bygging av klatrestativ, støping av heller, snekring av fuglekasser mm.
* Hagemøbler, hageredskap, vanningsannlegg, hagepynt, ampler, krukker, obelisk mm.
* Hagedam, orangeri, vinterhage og drivhus.
* Buketter, dekorasjoner, kranser mm, både av råvarer fra hagen, naturen og butikken.
* Innendørshaging, både fra planterommet og fra vinduskarmen.
* Det du ser i eller fra hagen, dette inkluderer solnedganger. Grensen opp mot naturblogging er litt fuzzy, men det må balanseres mot annet hageinnhold.
Siden driftes av Anne (også kjent som Markblomst), som i tillegg har bloggen
Moseplassen.
Dersom det er noe du lurer på eller om du har innspill til å forbedre siden så ta gjerne kontakt på epost:
moseplassen alfakrøll gmail.com